JAWATAN KOSONG TERKINI HSBC BANK MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 11 FEBRUARI 2016

Kerja Kosong Terkini 2016 HSBC. Iklan kerjaya terkini kami sampaikan untuk anda sekalian yang berasal dari sektor Bank iaitu HSBC Bank Malaysia Berhad, HSBC Bank Malaysia Berhad adalah ahli Kumpulan HSBC dan mempunyai lebih daripada 4,000 orang di Malaysia.Kehadiran HSBC di Malaysia bermula sejak 1884 apabila Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited ditubuhkan pejabat pertamanya di negara ini, di Pulau Pinang, dengan kebenaran untuk mengeluarkan wang kertas. Pada tahun 1959 ia membeli Mercantile Bank, yang mula beroperasi di Malaysia pada tahun 1860.
kerja kosong bank hsbc
kerja kosong bank hsbc
HSBC membuka pejabatnya di Melaka pada tahun 1909 dan pada akhir tahun 1912, pejabat dibuka di Ipoh, Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Kota Bharu. Dalam tahun 1920-an dan 1930-an, bank itu membuka lebih banyak cawangan di beberapa negeri – cawangan Sungai Petani pada tahun 1922, Kuantan pada tahun 1929, Muar pada tahun 1930, dan Kuala Terengganu pada tahun 1936.
Di Sabah, cawangan pertama dibuka di Kota Kinabalu pada tahun 1947. Cawangan telah ditubuhkan di Sandakan dan Tawau setahun kemudian, diikuti oleh Labuan pada tahun 1957. Di Sarawak, cawangan dibuka di Kuching pada tahun 1958 dan 1964 dan di Sibu pada tahun 1959. Pada tahun 2006 , HSBC bank asing pertama yang diberikan lesen untuk mengendalikan Takaful (insurans Islam) perniagaan di Malaysia. HSBC Amanah Takaful (Malaysia) Sdn Bhd – usaha sama antara HSBC Insurance (Asia-Pacific) Holdings Limited (pegangan saham peratus 49 peratus), Jerneh Asia Berhad (31 peratus pegangan saham) dan Lembaga Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Malaysia (20 peratus pegangan saham ) – mula beroperasi pada Ogos 2006.
Pada tahun 2007, HSBC Bank Malaysia ialah bank pertama diperbadankan di negara asing yang akan diberikan lesen anak syarikat perbankan Islam di Malaysia, dan HSBC Amanah Malaysia Berhad, sebuah bank Islam milik penuh oleh HSBC Bank Malaysia, telah memulakan operasinya pada Ogos 2008. HSBC di Malaysia mempunyai rangkaian lebih daripada 60 cawangan, di mana satu pertiga adalah cawangan HSBC Amanah Malaysia Berhad.
Kini HSBC Bank Malaysia berhad membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :-

JAWATAN KOSONG TERKINI HSBC BANK MALAYSIA BERHAD TARIKH TUTUP 11 FEBRUARI 2016

Assistant Manager Compliance, Anti-Money Laundering (AML)-KUALA LUMPUR

Tanggungjawab Utama: –

 1. Untuk melindungi Bank daripada pengubahan wang haram dan risiko pembiayaan pengganas dengan memastikan struktur pemantauan urus niaga dan proses yang cekap;
 2. Untuk mengurus semua Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AML) Laporan bagi Bank untuk memastikan pengurusan yang sentiasa dimaklumkan Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AML) status dan isu-isu;
 3. Untuk mengambil bahagian dalam projek-projek AML;
 4. Membantu Pengurus Pematuhan / Pengubahan Wang Haram Pegawai Kawalan (MLCO) dalam memudahkan penubuhan sebuah Haram berkesan Anti-Money (AML) / Pembiayaan Keganasan (CFT) struktur pematuhan dalam Bank dan Kumpulan Entiti;
 5. Menjalankan ulasan tayangan pelanggan, carian nama dan melaksanakan tugas-tugas jaminan kualiti;
 6. Rekod Monitor pematuhan dan Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AML) latihan yang dijalankan oleh Pematuhan (CMP).

Syarat-syarat:

 1. Sebaik-baiknya kelayakan ijazah dengan 3 hingga 5 tahun pengalaman kerja yang berkaitan;
 2. organisasi yang kukuh dan penyelesaian / kemahiran analisis masalah;
 3. Berikhtiar dan dapat mengenal pasti urus niaga yang mencurigakan kerana membuat laporan kepada BNM;
 4. Kemahiran pengurusan masa yang kuat untuk dapat menguruskan tarikh akhir dengan berkesan;
 5. Komunikasi yang kuat dan kemahiran interpersonal dengan semua peringkat kakitangan dan pihak berkepentingan;
 6. Keupayaan untuk menjangka isu-isu pengubahan wang haram yang mungkin timbul daripada kecuaian kawalan yang sedia ada dan memberi nasihat Wang Haram Pegawai Kawalan (MLCO) dengan cadangan yang sesuai;
 7. Boleh bekerja secara bebas serta menjadi pemain pasukan yang bekerja dengan baik di bawah tekanan;
 8. Keupayaan untuk menyesuaikan diri, menerima pakai pendekatan yang membina dan proaktif dalam mengendalikan hari untuk tugas-tugas hari.

NOTE:

Anda akan mencapai lebih apabila anda menyertai HSBC.
www.hsbc.com/careers

HSBC berbangga persekitaran kerja yang pelbagai dan inklusif yang melihat rakyat kita mendapat manfaat daripada bimbingan, kerja yang fleksibel dan sokongan Sumber pekerja Kumpulan Rangkaian. Data peribadi yang dipegang oleh Bank berhubungan dengan permohonan pekerjaan akan digunakan menurut Kenyataan Privasi kami, yang boleh didapati di laman web kami.
Dikeluarkan oleh HSBC Bank Malaysia Berhad

Iklan Kerja Kosong lainnya:

 1. Anti-Money Laundering Investigations Manager
 2. Relationship Manager (Wealth) – Kuala Lumpur
 3. Analytics Manager (Retail Banking & Wealth Management)
 4. DIRECT SALES (CREDIT CARD & PERSONAL LOAN) – BASED AT BAYAN BARU
 5. Mortgage Sales – Petaling Jaya
 6. etc


Demikian Malkumat Sektor Bank yang berasal dari HSBC semoga berfaedah.

CARA MEMOHON KERJAYA

 1. Sila kunjungi pautan berikut: http://goo.gl/EVFJMj
 2. Pilih Kerjaya dimaksud
 3. Klik Appy Now (Bahagian bawah)

Jawatan kosong Terkini Januari 2016 Februari 2016