JAWATAN KOSONG TERKINI MAXIS MOBILE SDN BHD TARIKH TUTUP 15 JANUARI 2016

Kerja Kosong terkini Maxis Mobile Sdn Bhd. Iklan Jawatan Kosong terkini berasal dari Maxis. dimana Maxis Berhad adalah pembekal perkhidmatan komunikasi di Malaysia. Beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia, menyediakan pelbagai produk komunikasi, aplikasi dan perkhidmatan tambah nilai kepada pengguna, perusahaan besar dan pemilik perniagaan kecil & sederhana. 
Maxis melancarkan rangkaian 4G LTE pertama di Malaysia pada 1 kelajuan tinggi jejak internet Januari 2013. Maxis adalah yang terbesar di Malaysia, dan adalah yang pertama untuk membawa iPhone, BlackBerry dan garis Samsung Galaxy telefon pintar untuk pasaran Malaysia. Melalui perkongsian dengan Astro, Maxis kini menawarkan pakej internet fiber digabungkan dengan hiburan yang disediakan kepada pelanggan di rumah dan pada peranti mudah alih. Mereka menyediakan perkhidmatan pelanggan berbilang saluran; pelanggan boleh mencapai wakil perkhidmatan Maxis melalui telefon, web dan platform media sosial. Pusat Panggilan Maxis telah menerima anugerah ‘Best of the Best’ kehormat pada 2012 Pengurusan Perhubungan Pelanggan dan Pusat Perhubungan (CCAM) Anugerah Tahunan, menjadi pembekal perkhidmatan itu sahaja anugerah biasiswa kepada anak-anak pelanggan pasca bayar mereka sendiri.
kerja kosong terkini Maxis
kerja kosong terkini Maxis
Maxis menggunakan awalan pendailan “012”, “017”, “014-2” dan “011-2”. Majoriti pegangan syarikat itu dimiliki oleh jutawan Ananda Krishnan, dan syarikat itu mempunyai kira-kira 12.9 juta pelanggan setakat suku keempat 2013.

SEJARAH KORPORAT

Pada 19 Oktober 1999, Maxis memperkenalkan popular prabayar jenama “Hotlink”, yang mempunyai 9.1 juta pelanggan pada Mac 2015. Pada tahun 2002, Maxis membeli TIMECel, penyedia perkhidmatan mudah alih saingan, dari TimedotCom Berhad. Sebelum pembelian, Maxis menawarkan nombor awalan bermula dengan 012, dan TIMECel 017. Sekarang, pelanggan boleh membuat keputusan sama ada di antara kedua-dua. 
Pada 27 April 2007, tawaran telah dibuat untuk membeli Maxis dan menswastakan syarikat itu sebagai persediaan untuk pengembangan ke pasaran Indonesia, India dan Mexico. Perjanjian itu telah ditawarkan oleh Ananda Krishnan, yang berjanji Maxis RM17.46 bilion (AS $ 5.1 bilion dan 4250000000 €) dalam pertukaran untuk semua baki saham syarikat. Tawaran adalah secara rasmi dibuat oleh Usaha Tegas, sebuah syarikat yang dimiliki oleh Krishnan, pada 3 Mei 2007, manakala Bursa Saham Kuala Lumpur menggantung dagangan saham syarikat itu sehingga 3 Mei ini. 
Di bawah desakan daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Maxis mengumumkan bahawa ia akan semula senarai syarikat di Bursa Malaysia pada 11 November 2009. Tawaran awam permulaan, yang merupakan 30% daripada syarikat dan melibatkan operasinya di Malaysia, akan membangkitkan sekurang-kurangnya MYR 11700000000. 
Pada September 2013, Maxis prabayar, Hotlink melancarkannya rancangan #Hotlink, yang pada dasarnya syarikat telekomunikasi pertama yang menawarkan perkhidmatan internet percuma di rangkaian selular, Hotlink memanggil “Internet Asas Percuma” yang menawarkan kelajuan muat turun sehingga 64kbit / s dan mana pengurusan mengatakan cukup untuk memeriksa Facebook, Twitter dan Wikipedia di laman dioptimumkan mudah alih dan juga pada dasarnya menghapuskan caj berlebihan data yang seperti sebelum ini dilaksanakan di MYR 0.10 / 10KB.
Rujukan:wikipedia
Kini Maxis membuka kekosongan jawatan seperti berikut ini :

JAWATAN KOSONG TERKINI MAXIS MOBILE SDN BHD TARIKH TUTUP 15 JANUARI 2016

Commercial Audit Specialist-Malaysia – Kuala Lumpur

Tujuan Kerja – Mengapa kerja ini wujud dan mengapa ia adalah penting:

Anda akan membantu Audit Dalaman berkesan melaksanakan tanggungjawabnya (seperti yang ditetapkan di dalam Piagam Audit Dalaman) dalam menilai pendedahan risiko, dan kecukupan dan keberkesanan kawalan mengenai operasi dan aktiviti dalam persekitaran Network.

Akauntabiliti utama:

 1. Merancang dan melaksanakan audit Network untuk mengenal pasti isu-isu kawalan utama yang kesan perniagaan (hasil, reputasi) dan pengalaman pelanggan.
 2. Memantau dan mengesan pelaksanaan tindakan pihak pengurusan dalam mengurangkan risiko yang berkaitan dengan isu-isu kawalan.
 3. Membantu dalam penilaian potensi berlakunya penipuan (dalam sistem) dan bagaimana pengurusan mengurus / mengurangkan risiko.
 4. Mengambil bahagian (peranan nasihat) dalam projek-projek Network sebenar untuk membuat syor yang tepat pada masanya yang boleh memberi kesan hasil positif projek.
 5. Input projek untuk pembangunan Pelan Audit Tahunan meliputi bidang risiko yang tinggi (contohnya nod kritikal dan projek kritikal) dalam kajian audit supaya kawalan ke atas sistem / proses / projek kritikal yang berkesan untuk mengurangkan risiko.
 6. Menyediakan laporan audit untuk berkomunikasi hasil audit ke pihak pengurusan dan Jawatankuasa Audit

KELAYAKAN

 1. Diploma / Ijazah Kejuruteraan (Elektrik, Elektronik, Komunikasi, Mekanikal)
 2. Tahun (7-10) pengalaman kerja dan Tahun (4-6) pengalaman yang berkaitan dalam audit Network dalam persekitaran Telco
 3. Memiliki Telco Rangkaian Pengetahuan, pengetahuan Pengangkutan terutamanya IP-berkaitan rangkaian, pengalaman Network Pengauditan
 4. Kemahiran yang sangat baik bertulis, lisan dan interpersonal
 5. Penulisan laporan perniagaan dan kemahiran persembahan
 6. Ciri-ciri peribadi: Positif, Ghairah, kerjasama, A starter diri, Kebolehan melaksanakan di bawah tekanan dalam persekitaran yang mencabar dan Seorang pemain pasukan

Tarikh tutup: 16 Januari 2016
* Hanya calon yang disenarai pendek akan dimaklumkan dalam tempoh 30 hari dari tarikh akhir iklan

CARA MEMOHON KERJAYA


 1. sila kunjungi pautan:http://goo.gl/2sNLoe
 2. Klik Apply This Job (bahagian bawah)

———————————————————————————————————

JAWATAN KOSONG TERKINI MAXIS MOBILE SDN BHD TARIKH TUTUP 26 NOVEMBER 2015

Area Manager (Melaka)


Tujuan Kerja – Mengapa kerja ini wujud dan mengapa ia adalah penting:
Boleh menganalisis & sekarang aktiviti OLO, program peniaga, insentif jualan dan rancangan baru. Mereka meramalkan, menangkap, dan mencadangkan pelan tindakan berdasarkan kekuatan, kelemahan, peluang & ancaman di dalam akaun yang diberikan. Mereka mengenal pasti Akaun rapi mengikut lokasi, produk dan sejajar dengan pengedar fokus dan arah mengikut corak keseluruhan Syarikat.

Akauntabiliti utama:

 • Strategi Perancangan & pelaksanaan pengedar menjual dalam dan pembangunan perniagaan.
 • Pembangunan Peniaga & Training, pengetahuan produk, kakitangan kemahiran menjual & sistem IT.
 • Merangka aktiviti turun padang jualan yang berkesan & cekap.
 • Pengembangan mata pengedaran.
 • Perancangan pengembangan rangkaian dan keutamaan.
 • Sehingga kini pangkalan data pengurusan peniaga
 • Pematuhan kitaran lawatan perdagangan & audit tepat pada masanya saluran eksklusif
 • Penyerahan yang tepat pada masanya laporan pengurusan.
 • Mengurus Pengedar FSS dengan matlamat untuk menang & memperoleh kepimpinan pasaran di rantau ini

KELAYAKAN

 1. Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Pentadbiran Perniagaan Sarjana Muda, Pemasaran, Jualan atau setara.
 2. Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman bekerja dalam FMCG, Tembakau, Telco & mana-mana bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
 3. Sebaik-baiknya Eksekutif / Eksekutif Kanan yang pakar dalam Kawasan Jualan, pengurusan Wataniah, pengetahuan pengedaran FMCG atau setara.
 4. Baik kemahiran komunikasi dan kemahiran persembahan
Tarikh tutup: 22/11/2015
* Hanya calon yang disenarai pendek akan dimaklumkan dalam tempoh 30 hari dari tarikh akhir iklan itu

CARA MEMOHON

Sila melakukan permohonan online di laman sumber: http://goo.gl/7s5Dhs

Jawatan kosong Terkini Januari 2016 Februari 2016