JAWATAN KOSONG TERKINI PUBLIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 14 JANUARI 2016

Kerja kosong terkini Public Bank Berhad. Iklan Jawatan Kosong Terkini datang dari Sektor Bank iaitu Public Bank Berhad. Public Bank berhad ialah Bank yang ditubuhkan pada tahun 1966 oleh Teh Hong Piow, pengurus kemudian umum Malayan Banking. Bank itu telah disenaraikan di Bursa Saham Malaysia pada tahun 1967. Public Bank pada masa ini adalah salah satu bank terbesar di Asia Tenggara, dengan lebih daripada US $ 98880000000 aset dan US $ 20400000000 dalam permodalan pasaran pada 2014. Public Bank merupakan bank terbesar di Malaysia dengan dana pemegang saham, kedua terbesar dari segi permodalan pasaran, hanya di belakang Maybank dan ketiga terbesar dari segi jumlah aset, di belakang Maybank dan CIMB. Public Bank kini menawarkan pelbagai jenis produk dan perkhidmatan termasuk perbankan peribadi, perbankan komersial, perbankan Islam, perbankan pelaburan, pembrokeran saham, perkhidmatan pemegang amanah, perkhidmatan penama, penjualan dan pengurusan dana unit amanah, bankasurans dan produk insurans am kewangan. Strategi Public Bank tertumpu kepada pertumbuhan dalam perniagaan perbankan runcit terutamanya kepada pengguna runcit dan perusahaan kecil dan sederhana (“PKS”).
Iklan Kerja Kosong terkini Public Bank
Kerja Kosong terkini Public Bank
 Public Bank kini mempunyai rangkaian 259 cawangan dan 1,801 terminal layan diri di Malaysia. Syarikat ini juga mempunyai kehadirannya di rantau Asia Pasifik dengan rangkaian 83 cawangan di Hong Kong, 27 cawangan di Kemboja, 7 cawangan di Vietnam, 4 cawangan di Laos, 3 cawangan di China dan 3 cawangan di Sri Lanka. Secara keseluruhannya, syarikat berkhidmat lebih daripada 9 juta pelanggan di negara-negara di mana ia beroperasi (wikipedia).
Kini Public Bank Berhad membuka kekosongan jawatan terkini seperti berikut:-

JAWATAN KOSONG TERKINI PUBLIC BANK BERHAD TARIKH TUTUP 14 JANUARI 2016

Management Trainees

syarat-syarat:

  1. Ijazah yang diiktiraf. Tiada pengalaman kerja diperlukan
  2. Keluar dengan sangat baik kemahiran interpersonal dan komunikasi
  3. Yang didorong oleh prestasi, dinamik dan bermotivasi ke arah membina kerjaya yang berjaya dalam bidang perbankan
  4. Bagi Pelatih IT, mereka perlu bersedia untuk bekerja di Bangi
  5. Calon-calon yang berminat untuk Jualan mesti bersedia untuk perjalanan yang luas, mempunyai minat yang mendalam dalam pembangunan perniagaan dan aktiviti jualan yang berkaitan. Pengalaman dalam jualan akan memberi kelebihan

CARA MEMOHON


PB menawarkan pakej ganjaran yang menarik dan faedah. Mereka yang berminat adalah dipelawa untuk memohon dalam talian yang menunjukkan pilihan pengkhususan dan kerja lokasi atau menghantar permohonan anda bersama-sama dengan gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) kepada:
General Manager
Human Capital Management
PUBLIC BANK (6463-H)
P.O. Box 12542
50947 Kuala Lumpur

Fax No : 03-21639906 
Demikian maklumat kerjaya terkini Sektor Bank semoga berfaedah

Jawatan kosong Terkini Januari 2016 Februari 2016